Specialisaties

Aan de hand van statische en dynamische relaxatieoefeningen kunnen fysieke en mentale klachten behandeld worden. 

Er zijn 2 manieren van benadering, ofwel via de methoden uit de Caycediaanse Sofrologie of via de fasciatherapie.


Caycediaanse Sofrologie is de studie van de harmonie van het bewustzijn en de waarden van het bestaan. 
Meer info op www.vlaamsesofrologen.be

Fasciatherapie haalt zijn “kracht” uit de zachtheid van de behandeling. Een behandeling fasciatherapie kan bestaan uit een manuele behandeling, een oefentherapie, introspectie en indien gewenst, een therapeutisch gesprek. 
Meer info op www.fascia.be

Fasciatherapie is een respectvolle, zachte therapie die kan bestaan uit een manuele behandeling, die beantwoordt aan de vraag van het lichaam, een oefentherapie, introspectie en indien gewenst een therapeutisch gesprek. Meer info op www.fascia.be

De psychosomatisch kinesitherapeut behandelt mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.
Waarbij sprake is van:

  • chronische pijnklachten of (te) lang aanhoudende klachten
  • onverklaarde klachten
  • depressie en/of angststoornissen
  • burn out

Meer info op www.psychosomatischefysiotherapie.nl

Een manueel therapeut kan je helpen je bewegingsvrijheid terug te vinden, de pijn te verminderen en onder controle te houden.

Alle klachten die voorkomen uit omkeerbare disfuncties van het bewegingsstelsel hebben baat bij een manueel therapeutische behandeling.
De manuele therapie streeft naar een duurzame oplossing voor je klachten en voor de functionele hinder die je ondervindt.

Osteopathie is een systeem van zachte manipulatieve, mobiliserende en fasciale technieken waardoor het lichaam van de patiënt in zijn totaliteit weer normaal zal functioneren.

De bewegingsconsulent begeleidt je met het individueel aanleren van veilige houdingen en bewegingen voor je persoonlijke rug- of nekprobleem, aangepast aan je activiteiten, werkomstandigheden en sport.

  • Oorzaak aanpakken
  • Individueel en sport specifiek behandelplan en revalidatieschema
  • Streven naar uw sportniveau
  • Blessurepreventie

Onder professionele begeleiding wordt er in samenspraak met de patiënt een aangepast programma opgesteld om individuele doelstellingen te bereiken en om letsels te voorkomen. 

Er worden specifieke testen afgenomen tijdens de eerste sessie om op deze manier de tekortkomingen van het lichaam te detecteren. 
Trainen, eten, leven en slapen op een correcte manier zijn hierbij van groot belang.

Autogene- en passieve drainage technieken van fluimen.

Bij autogene drainage wordt aan de patiënt met luchtwegaandoeningen aangeleerd om op een zodanige manier te ademen dat de luchtwegen vrij kunnen gemaakt worden van fluimen.
Het kan toegepast worden bij kinderen en volwassenen.

Bij passieve drainage van fluimen gebruikt de therapeut zijn handen om gespecialiseerde technieken toe te passen die de drainage bevorderen.
Het kan toegepast worden bij baby's, kinderen en volwassenen.

De kinesitherapeute begeleidt en ondersteunt de zwangere om zich optimaal voor te bereiden op de bevalling.
We creëren een goede houding, soepelheid, evenwicht, stabiliteit, spierkracht, beweeglijkheid, bloedcirculatie, ademhaling en ontspanning.  

Na de bevalling streven we naar de bewustwording en het versterken van het lichaam om zo een goede stabiliteit en een juiste houding aan te nemen, met aandacht voor de mentale gezondheid.

Follow us

Privacy

Summit kinesitherapie